Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget gehör för klubbarna – förbundet behåller korttidsutvisningarna i femman

Elva av tolv föreningar i division 5 ville skrota korttidsutvisningar i samband med gult kort. Nu har Hälsinglands fotbollförbund sagt sitt – regeln blir kvar resten av säsongen.

En stor majoritet av division 5-klubbarna stod bakom den skrivelse som i förra veckan lämnades in till Hälsinglands fotbollförbund.

Kravet: Slopa korttidsutvisningar i samband med gult kort.

LÄS MER: Elva av tolv klubbars krav till förbundet – skrota korttidsutvisningarna

Nu har förbundet svarat på skrivelsen, och man väljer att behålla den omdebatterade regeln säsongen ut.

I svaret motiverar förbundets ordförande Dan Jonsson det ställningstagandet.

"Vi har korttidsutvisningar i ett pilotprojekt och då signalerna påvisar en bättre arbetsmiljö och att protester samt varningar och även utvisningar (grova och lindriga) hittills minskar så vill vi slutföra projekttiden och utvärdera detta", skriver Jonsson och fortsätter.

"Med respekt för de synpunkter som framkommer i föreningarnas skrivelse vill styrelsen för Hälsinglands Fotbollförbund ändå fortsätta verksamheten med korttidsutvisning och göra en utvärdering efter 22 omgångar av årets division fem serie".

LÄS MER: Domarbasen om korttidsutvisningar: "Det har blivit ett snedvridet perspektiv"

I svaret klargör förbundet också att ett slopande av regeln inte är ett beslut för styrelsen att fatta. Man hänvisar till att beslutet om korttidsutvisningarna fattades på representantskapsmötet inför säsongen, vilket innebär att det skulle krävas ett extrainsatt repskapsmöte för att riva upp det tidigare beslutet.

"Vi vill inte vara för formella men Hälsinglands FF:s beslutande organ är årsmötet, representantskapet och sedan styrelsen", skriver Dan Jonsson.

LÄS MER: Svenska fotbollförbundet om korttidsutvisningarna