Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget förslag om skolplanen

Det blev inget inriktningsförslag om "Framtidens skola" från barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott på onsdagen.

- Det behövs mer underlag för att ta ställning, säger nämndens ordförande Jan Lahenkorva (S).

Enligt tidsplanen för den politiska behandlingen av tjänstemannaförslaget "Framtidens skola", ska barn- och utbildningsnämnden i Bollnäs ta ett inriktningsbeslut vid sitt sammanträde den 26 oktober.

- Vi lämnar ärendet till nämnden utan förslag till beslut, säger Jan Lahenkorva efter arbetsutskottets möte.

Huvudalternativet i strukturförslaget innebär att alla högstadieelever i Arbrå, Kilafors och Bollnäs flyttas till Gärdesskolan i centralorten – och att byskolorna i Vallsta, Söräng, Västansjö och Segersta läggs ner.

- Det förslaget har nämndens S-grupp sagt att vi kan tänka oss – under förutsättning att det ger tillräckliga ekonomiska och pedagogiska fördelar.

På onsdagen fick arbetsutskottet "en del information" om hur lokal- och skolskjutskostnader påverkas i huvudspåret, konstaterar Lahenkorva:

- Jag kan se att det finns betydande ekonomiska vinster att göra, men kalkylerna är fortfarande väldigt grova och jag har inte fått allt underlag jag vill ha. Så inför nämndens möte behöver vi få kompletteringar när det gäller ekonomin och konsekvenserna av förslagen.