Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget besked om högstadium

Politikerna är oeniga om vad som ska hända med högstadiet i Ramsjö. Endast ordföranden Malin Ängerå, (S), var för en nedläggning av högstadiet nästa år, medan övriga ledamöter i utskottet drev igenom en återremiss.

Annons

Att behålla högstadiet i Ramsjö med endast sju elever är inte försvarbart, enligt ett tjänstemannaförslag. Det föreslås därför att eleverna på högstadiet från nästa läsår flyttas över till Stenhamreskolan.

Träffar har hållits med föräldrar, elever, personal och föreningar i Ramsjö och där det råder stor enighet för att behålla högstadiet. Vid en enkät bland föräldrar till elever i Ljusdal om en tänkbar flytt av skolgången till Ramsjö har endast en förälder visat intresse.

– Jag ser en flytt till Stenhamreskolan som nödvändig för att man ska uppfylla pedagogiska krav i undervisningen. Elever bör få träffa andra i en större grupp, vilket gör att de känner sig mer hemma i skolan och att man förhindrar såväl innan- som utanförskap, säger Malin Ängerå, som i utskottet var den enda som pläderade för en flytt av högstadieeleverna till Ljusdal.

Conny Englund (V) var den som först yrkade att ärendet skulle återremitteras. Han fick stöd av Mia Farrow (FP), Marie Mill (SRD) och László Gönczi (MP).

Ärendet vilket kommer att tas upp igen vid utskottets nästa sammanträde den 12 oktober.