Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget besked om bidrag till Gumpels

Intresseföreningen Gumpels fritidsgård – som driver skejthallen på gamla SJ-området i Bollnäs – måste själv försöka komma till rätta med sina ekonomiska problem. Det anser kommunstyrelsens arbetsutskott, som behandlat en ansökan från föreningen om ytterligare bidrag.

Annons

Intresseföreningens har vänt sig till kommunen med en ansökan om ett extra bidrag på 100 000 kronor i år – och samma utökning för kommande år. Enligt ansökan behövs pengar akut till löner och räkningar under resten av året.

Kommunstyrelsens arbetsutskott diskuterade frågan på torsdagen, men tar inte ställning i bidragsfrågan:

- Vi är överens om att det är en viktig verksamhet för många barn och ungdomar, säger kommunalrådet Marie Centerwall (S). Men den drivs av en ideell förening, som har det besvärligt med kostnaderna för driften – och vi kan inte se att styrelsen har försökt ta itu med sina problem. Och kommunen går redan in med mycket pengar till lokalerna.

I dag står kommunen för lokalkostnader, uppvärmning och ett verksamhetsbidrag på 92 000 kronor per år – totalt 1,2 miljoner kronor.

Arbetsutskottet vill nu att intresseföreningens styrelse ska diskutera vad som kan göras för att minska kostnaderna – och att kommunchefen ska inleda diskussioner med styrelsen om förutsättningarna för att säkerställa fortsatt drift på Gumpels.