Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen vinst i Svensktoppen nästa för Järvsöbo

Duon Björs bestående av Brita Björs från Järvsö och Max Tellving från Malmö gick inte vidare när länsfinalen av Svensktoppen nästa avgjordes.

Under onsdagskvällen avgjordes länsfinalen av Svensktoppen nästa i P4 Gävleborg. Fyra finalister gjorde upp om att bli länsmästare. Kvällens vinnare blev Amanda Örtenhag från Sandviken som tog hem segern och nu går vidare i tävlingen. Brita Björs från Järvsö var juryns joker i finalen. Tillsammans med Max Tellving bildar hon duon Björs och de ställde upp med låten The song of your life när tävlingen gick av stapeln på Stortorget i Gävle.

Hur känns det nu, Brita Björs?

– Det känns väl bra. Det gick bra i kväll, i alla fall rent musikaliskt. Enligt kunniga källor i publiken lät det bra. Men vi vann vi inte. Det hade varit jättekul att vinna men det känns jätteroligt att vi kom så här långt. Tävlingen har varit en bra grej för mig och Max, vi har fått en spark i röven och kommit ut på spelningar. Annars spelar vi en kvartett men nu har vi två startat ett band. Det känns jättekul.

Hur kändes det att vara juryns joker i finalen?

– Det tyckte jag kändes bra. Hade man blivit publikens nummer ett så hade det givetvis varit roligt också. Men i juryn sitter det ju folk som jobbar med musik på olika sätt och det är roligt att de gillar det man gör. Det är en rolig uppskattning. Det känns som att vi har en bra låt som många tycker om.

Hur var det att uppträda i kväll på finalen?

– Det var jätteroligt att stå på en stor sommarscen och sjunga för ett glatt gäng på Stortorget i Gävle. Det var jättehärligt. Men det är synd att det bara är en låt. Vi hade gärna spelat i en halvtimme.

Vad händer härnäst för duon Björs?

– Vi har dukat upp en hemmastudio i stugan i Järvsö där vi bor nu. Vi ska spela in några låtar så att vi kan göra en enkel ep-skiva som vi kan sälja när vi är ute och spelar. Nästa vecka så kommer vi vara på Stenegård i Järvsö och ha en minikonsert om dagen. Sedan drar vi ner till Malmö. Där kommer vi att ha fler spelningar både i sommar och i höst. Jag och Max kommer att fortsätta skriva och spela ihop nu.