Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen stress när Sun blir sen

Söderhamns UIF kommer att få klara sig utan Sun Jian i minst två omgångar av Pingisligan.

Kinesiska mästerskapen står i vägen för Suif:s bäste spelare.

Söderhamns UIF har spelat med kineser i laget sedan 1980-talet och sen ankomst är knappast någon nyhet för Söderhamnslaget.

Därför råder ingen panik nu när lagets bäste spelare missar två matcher – minst.

– Så är det för alla lag som har kineser med, säger Suif:s Mats Olsson, som inte ser någon möjlighet att flyga hit Sun snabbare och ersätta kinesen för utebliven lön i Kina.

– Vi har inga pengar till det. Antingen blir vi utan kines i ett par matcher eller så blir han utan pengar från Kina. Vi har inte så mycket att säga till om, säger Olsson.

Men den sena ankomsten har även en plussida.

Sun Jian, som ifjol hade fina 27–13 i matchkvot under grundserie och slutspel, kommer bra tränad till sin första match i Pingisligan.

– Är han bara hel så kommer han att vara i bra skick. Han har tränat och spelat för fullt där borta, säger Olsson.

Fler plus: inget visumkrångel väntar den här gången. Det gynnar både Sun Jian och tränaren Lin Lan Xiao, som även han gör en säsong till i Suif. Den senare dyker upp i mitten av september.

– Han är riktigt bra och har hela tiden mål med det han gör. Kanon att han också kommer, säger Mats Olsson.

De matcher som Sun Jian med säkerhet missar är den tv-sända bortapremiären mot Falkenberg den 26 september, samt hemmamatchen mot Österlens BTK tre dagar senare.