Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen sänkt hastighet vid Fredriksfors

Boende kämpar för att sänka farten vid Gåsbackavägens utfart på riksväg 84. Men nu har även Transportstyrelsen meddelat att man inte anser att det finns några motiv till att ändra hastighetsbegränsningen på platsen.

Under en längre period har de boende i området arbetat för att få farten förbi utfarten nedsatt. I juni avslog länsstyrelsen deras ansökan om att begränsa hastigheten till 50 kilometer i timmen. Styrelsen för Fredriksfors-Sunnansjö vägsamfällighet överklagade då beslutet till Transportstyrelsen, som nu meddelat att det blir avslag även där.

Transportstyrelsen skriver i sitt beslut att man har varit på platsen och tagit del av förhållandena, men hänvisar till att det åligger föraren av ett fordon att anpassa hastigheten till vad trafiksäkerheten kräver, oavsett vilken hastighet som är den högsta tillåtna på vägen.

I beslutet framgår dock att om det finns anledning att hastighetsanpassningen inte sker till exempel på grund av dåliga förhållanden, så kan det ändå finnas anledning att sänka hastigheten genom lokala trafikföreskrifter, skriver Transportstyrelsen.

Både Trafikverket region mitt och Polismyndigheten i Gävleborg har i stället för lägre hastighet rekommenderat stopplikt för bilar som ska ut på riksväg 84 från Gåsbackavägen.