Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen remiss till mössen ute i bygderna

Öppet brev till Hudiksvalls kommunledning från PRO:s årsmöte (27/2). Artikeln i onsdagens HT om Destinationen hot mot föreningar skrämmer oss medlemmar i PRO.

Ingen från kommunen och ingen från Destinationen har gett oss något förslag att ta ställning till. Åtminstone kommunen borde veta att föreningen existerar och att vi med ideella krafter år efter år ordnar trevliga fester under sommaren. Målet är alltid att besökarna ska trivas i vår bygd och känna att de vill återkomma nästa semesterperiod

Vi förvånas mycket över att Hudiksvalls kommun tydligen redan kommit så långt att Destinationen redan fått uppdraget att fördela kommunala bidrag till föreningar som sysslar med turism.

Ett varmt tack till Gunnar Dahlberg som fört upp sakfrågan i dagsljuset. Vad vi vet har PRO Bjuråker ej informerats varken av Hudiksvalls kommun eller Destination Glada Hudik om de nya kriterier som gäller för att få bidrag för turistiska åtgärder.

Destinationen är inte den enda faran som hotar oss små ideella föreningar ute i glesbygden. Rykten om att kommunens politiker tydligen har för avsikt att minska studieförbundens kommunala bidrag gör oss förtvivlade. Hudiksvalls kommun ligger redan i dag lågt på bidragsskalan.

PRO Bjuråker förbereder sommarens aktiviteter under vinterhalvåret och har då ekonomiskt stöd från ABF. Utan studieförbundets hjälp skulle t.ex. föreningens sångkör inte ha råd att träffas varje vecka för att öva in olika program. Vi skulle heller inte ha tillgång till de hjälpmedel som ABF stöttar oss med.

Tycker kommunens politiker att det bara är nostalgiska floskler som PRO håller på med, något utan värde för kommunens invånare eller semesterfirare? Ni har ju inte ens brytt er om att skicka en enkel remiss till de små mössen ute i bygderna.

Tage Hammarström

ordf. PRO Bjuråker

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel