Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen press på S-möte

Frågan om Brotorgets framtid är uppenbarligen mycket känslig. Så pass känslig att media inte fick närvara när frågan diskuterades inom socialdemokratiska arbetarekommunen.

– Medlemmarna kände att de skulle vara friare i frågan om ingen utomstående fanns på plats, säger ordförande Jan Lahenkorva.

Annons

På tisdagskvällen hölls ett möte på Folkets hus med cirka 50 medlemmar. Där togs frågan om Brotorgets framtid upp med temat Brotorget - öken eller oas?

Mötet var inte öppet för allmänheten, men tidigare under dagen gav ordförande Jan Lahenkorva godkännande till tidningen att närvara om medlemmarna i sin tur gav tillstånd. Men efter en omröstning bland medlemmarna kom beslutet att media inte fick vara med.

– Många av medlemmarna är inte vana vid pressen så som till exempel jag är. Vi hade en diskussion om att vi skulle fråga medlemmarna om media fick vara med, men de var inte beredda på det, säger Jan Lahenkorva.

Enligt honom finns det en oro bland medlemmarna eftersom galleriabygget har dragit ut på tiden. Under mötet framkom att inga ytterligare förseningar accepteras av arbetarekommunen.