Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen p-skiva för mc

Hudiksvalls kommun kräver ingen p-skiva för motorcyklar. Det beslutades efter att en motorcyklist påpekat problem med p-skivans placering.

Sedan den 1 juli 2011 är det gratis att parkera på kommunens parkeringsplaster, men då ska man ha parkeringsskiva. Det kravet är förknippat med vissa problem för motorcyklister som vill parkera sin hoj i Hudiksvall.

– Vi som kör mc har väldiga problem att placera p-skivan. Vem som helst kan gå dit och ta bort den eller ändra tiden, säger motorcyklisten Gunnar Johansson.

Tekniska förvaltningen kontaktades och kom snabbt fram till en lösning. Det krävs ingen p-skiva för tvåhjulingar, utan parkeringsvakterna gör en så kallad ventilkontroll, enligt tekniska nämndens ordförande Håkan Rönström (M). Självklart gäller samma regler som tidigare, det vill säga man får en felparkeringsavgift om motorcykeln har stått för länge.