Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen kännedom om förfrågan av köp

Jag vill förtydliga undertecknades roll i min son Magnus Perssons förfrågan till kommunen att köpa Hällåsenområdet. Ryktet går att det är initierat av Alliansen men så är det inte. Varken Kristdemokraterna eller undertecknad har någon inblandning i skrivelsen. Jag fick kännedom om förfrågan till Kommunstyrelsen av en KS-kollega.

Magnus behöver inte fråga pappa om vilka affärer han ska göra, det klarar han bäst själv. För övrigt anser jag att Arenabolaget har gjort sin hemläxa sedan förra förfrågan. De har sänkt investeringen till en lägre nivå och äskar nu ett årligt driftsbidrag på fyra miljoner. Det ansökta driftsbidraget är några hundra tusen högre än nuvarande driftskostnad av bandyplanen.

Kommunens ekonomichef granskar nu kalkylerna. Om de håller är jag inte främmande för att säga ja, under förutsättning att det begärda investeringsstödet hanteras som ett lån. För jag anser att vi har så många andra investeringar framför oss, som måste prioriteras. Kultur och idrott är också viktigt i samhället och bidrar till en positiv folkhälsa. Partiet KD har inte diskuterat klart ärendet ännu.

Olle Persson

KD:s gruppledare i Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel