Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen frågade pensionärspartiet

Nu när BUN, barn- och utbildningsnämnden lägger ner utredningen om de skolor som varit aktuella för nedläggning, kan man skönja att majoriteten inte fått någon hjälp av Alliansen. Men varför har inte Sveriges Pensionärers Intresseparti fått frågan om vad vi anser, eller ansett?

Nej, som vanligt har vi inte blivit tillfrågade alls angående utredningen. Vi är inte bara ett pensionärsparti utan vi brinner även för frågor, som i denna utredning, skolor, barns trygghet och god utbildning, med mera. Otrygghet blev resultatet av detta.

Ingen tror väl att det är lugnt i och med detta beslut, efter vad vi kan se av vice ordförande, Alexandra Gards uttalande i tidningen. Hur uppfattas hon av ungdomen i skolorna? Övriga i nämnden då, har de haft samma åsikter?

Alliansens Magnus Svensson (C) har verkligen kämpat hedersvärt, likaså Jan-Eric Berger. Men landsbygden är ju Centerns huvudsakliga arbetsområde, så det är på tiden att partiet har börjat visa större intresse för den.

Men resonemanget har väl varit som så, att lilla SPI inte har någon avgörande roll i sammanhanget, och då tillfrågas vi inte. Vi har ju bara ett mandat i kommunfullmäktige.

Jag har väntat på en telefonsignal från någon reporter eller någon politikerkollega, men som vanligt har det varit tyst. Eller också har det tänkts kallt att "de är nog emot denna nedläggningsiver", vilket vi också har varit!

Hoppas verkligen att det blir en förbättring av gemenskapen inom politikerleden och reportrarna.

Och nu är det inte så långt till Val 2014!

Roland Laurin

Sveriges Pensionärers Intresseparti

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel