Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen finalplats för Järvsöbo

Det räckte inte ända fram för Maria Norén, från Järvsö, då den sista deltävlingen i Svensktoppen nästa, för Gävleborg, avgjordes under onsdagen.

Maria Norén, från Järvsö, var andra artist att kliva upp på scenen vid Slottstorget i Gävle. Där skulle fyra artister göra upp om den sista länsfinalplatsen i Svensktoppen nästa.

Järvsöbon framförde den egenskrivna låten Tattoo, men det räckte inte hela vägen.

I stället blir det Rodica Pettersson, från Gävle, som finns med i finalstartfältet den 29 juli. Där möts vinnarna från varje deltävling och även "juryns val". Av de elva artister som var med i deltävlingarna valde juryn ut en artist, som de tycker förtjänar en andra chans. Det blev Natalie Granath, från Hedesund, som också var med och tävlade i går.

Svensktoppen nästa är en solisttävling som ska ge nya artister chansen att kliva fram. Den som vinner länsfinalen går vidare till Sverigefinal och är med och tävlar om en utmanarplats till Svensktoppen.