Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen Edlund i Edsbyn

Edsbyn var en av toppklubbarna som jagade Vetlandas forward Christoffer Edlund.
Men enligt uppgift på lördagen väljer elitseriens skyttekung att gå till Sandviken.
– Inget vi står och faller med, han har redan varit kall för oss ett tag, säger Edsbyns sportchef Stefan Karlsson.

Med sina 44 mål, och en delad (med Magnus Muhrén) seger i elitseriens skytteliga, blev Christoffer Edlund ett av de hetaste namnen på bandymarknaden.

Både Edsbyn och Västerås har tampats med Sandviken om att locka den effektive landslagsliraren från Småland och Vetlanda.

Enligt SPORT-Expressen på lördagen har hårdsatsande Sandviken tagit hem dragkampen – och Edlund förväntas skriva på för klubben i veckan.

Affären kommer inte som någon överraskning för Edsbyns sportchef Stefan Karlsson.

– Det kan nog mycket väl vara så, för vår del var det faktiskt ett tag sedan det här svalnade.

Finns det någon plan att jaga andra forwards?

– Nej, vad gäller den lagdelen har vi ju redan en väldigt stark duo i Jonas Edling och Jocke Hedqvist, båda med kontrakt. Dessutom kan vi lita till egna produkter, där Mattias Hammarström har stor potential och kan kliva in i en tydligare roll i anfallet.

Och truppläget i övrigt – hur blir det med en tongivande profil som Per Hellmyrs?

– Det återstår att se. Han har möjligheter om han vill röra på sig, det är väl främst Ryssland igen som kan vara ett intressant alternativ.