Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen åtgärd för avfallsbränning

Det blir inget rättsligt efterspel för den man som har eldat miljöfarligt avfall på sin fastighet i Dellenbygden. Åklagaren har beslutat lägga ned förundersökningen.

Miljökontoret i Hudiksvall anmälde brottsmisstanke mot mannen i november 2012, sedan en person hade tipsat om att skräp brändes i en bränngrop i Dellenbygden, och ett företag pekades ut som ansvarig för avfallsbränningen.

Miljökontoret gjorde en inspektion på platsen, och kunde konstatera att brandresterna bestod av bland annat kablar och sladdarm metallfjädrar från en säng eller en soffa, metall och skrotdelar, plåthinkar, metallfälgarm ensilageplast, gymnastikskor med mera.

Det företag som hade pekats ut förklarade att man inte brände något skräp, och när miljökontoret tog kontakt med fastighetsägaren berättade han, enligt anmälan, att han hade rensat ur sitt hus och bränt en del skräp i gropen.

Miljökontoret påpekar att det bildas farliga ämnen när avfall bränns, och tungmetaller kan frigöras i samband med bränningen.

Nu har åklagaren meddelat att det inte finns någon anledning att fullfölja förundersökningen. Man inte bevisa att den som varit misstänkt har gjort sig skyldig till brott, skriver åklagaren.