Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingemar Hammarström tog dubbelseger i Oslo – ensam felfri i omhoppningen

Ingemar Hammarström och Ocean des As hade en kanonhelg i Oslo. Tillsammans tog de hem en dubbelseger genom att vinna förklassen och sedan ponnyernas Grand Prix.

Annons

I helgen gick den första omgången av FEI Ponies Jumping Trophy, en världscup för ponnyer, av stapeln i Oslo. Ingemar Hammarström, som tävlar för Mitt Hjärta Hästsportförening, vann två klasser.

Tillsammans med ponnyn Ocean des As var han felfri helgen igenom. De började med att vinna fredagens förklass. Tack vare det gick de ut som sista ekipage i söndagens Grand Prix-klass över hinder på 135 centimeter.

Efter en felfri grundomgång var det dags för omhoppning. Dit gick ytterligare ett ekipage, men Ingemar Hammarström och Ocean des As var ensamma om att än en gång rida felfritt.

Finalen av FEI Ponies Jumping Trophy rids i Mechelen i slutet av december. Dit kvalificerar sig ekipagen genom att samla poäng i de olika omgångarna. Ingemar Hammarström och Ocean des As har nu 16 poäng i jakten på en finalplats.

PLUS: Ingemar Hammarström precis utanför pallen på EM: "Både väldigt roligt och ganska surt"

Kvaltävlingar FEI Ponies Jumping Trophy

Oslo, 14-15 oktober

Herning, 20-22 oktober

Verona, 28-29 oktober

Lyon, 4-5 november

Stuttgart, 18-19 november

Final i Mechelen, 26-30 december