Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingemar Hammarström felfri i första EM-kvalet – bästa svenska ekipage

Ingemar Hammarström och Ocean des As har inlett ponny-EM på bästa sätt genom att vara felfria i det första kvalet.

Annons

Ingemar Hammarström, från Mitt Hjärta Hästsportförening i Delsbo, gick ut som tredje sista ryttare i det första kvalet på ponny-EM i ungerska Kaposvar. Tillsammans med den 15-årige valacken Ocean des As var han felfri och blev bästa svenska ekipage.

Läs också: Grand Prix-seger för Ingemar Hammarström i Falsterbo

Det svenska laget, som ifjol tog silver på ponny-EM, slutade på totalt fem fel och ligger på en sjätte plats bland de tio lagen efter den första dagen. Leder gör Frankrike (där alla lagryttare var felfria) och Storbritannien som också slutade på noll fel då det sämsta resultatet räknats bort. Nederländernas lag är tätt efter med ett fel.

Av de 52 ekipagen var 20 felfria och nu väntar ytterligare ett kval under fredagen då även lagtävlingen fortsätter. På söndag rids den individuella finalen.

Läs mer: Här finns fullständiga resultatlistan från första EM-klassen

I det svenska laget ingår Ingemar Hammarström, Cora Hirn, Janelle Larsson och Filippa Hellström. Truppen består även av Ingrid Ravik som rider individuellt.

Läs också: Selma Hammarström om sitt första mästerskap på storhäst: "Jag är supernöjd"

Har du reportagetips? Kontakta redaktionen på ridsport@mittmedia.se