Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inga svar om Bergsjövägen 20

Annons

Öppet brev till Hans-Åke Bergman – ledamot i kommunfullmäktige och ordförande i styrelsen för Nordanstigs Bostäder.

Kommunfullmäktige i Nordanstigs kommun hade sammanträde den 22/6-09 och en liten delegation från Hassela visade sitt intresse och åkte till Harmånger. Äntligen skulle vi få svar på frågorna som var ställda angående Bergsjövägen 20.

Hans-Åke Bergman skulle svara på frågorna. Varför blev det Bergsjövägen 20 som skulle rivas? Svar? I våra ögon har man gjort "ole dole doff" – Bergsjövägen åkte ut. Dolda fel på fastigheten Bergsjövägen 20 finns inte.

Är det billigare att riva Bergsjövägen 20 än Nordanbrovägen 7? Svar: Vet ej.

Konsekvensutredningen hade gjorts men den redovisades ej. Tror inte Nordanstigs Bostäder att vi kan läsa och begripa och dra egna slutsatser?

Vad ska det bli på tomten Bergsjövägen 20? Svar: Vet ej. Fråga Hasselaborna hade man inte tänkt göra. Bergsjövägen 20 ligger mitt i centrum. Centrum betyder medelpunkt på latin. I centrum vill man bo, träffa vänner, handla både på kiosken och i affären och gå till kyrkan.

Rivs Bergsjövägen 20 blir det ett stort sår mitt i centrum. Tomrummet efter huset blir svårt att fylla. Nordanstigs Bostäder hade ingen plan för området. Kanske blir det gräsmatta, asfaltsplan, sandlåda eller carport. Hasselaborna blir utan centrum.

Att riva Bergsjövägen 20 kostar 500 000 kronor – troligtvis lågt beräknat. Bygga tvättstuga i Bergsjövägen 22, balkonger på Nordanbrovägen 7, markramper och eventuellt nya entréer kostar mer än 500 000 kronor. Alltså, för att riva Bergsjövägen 20 får vi, skattebetalare, betala minst en miljon kronor.

Att man inte hyrt ut till turister beror på att man inte vill ta kunder från Hassela sport och konferens. Lovvärt?

Är inte Nordanstigs bostäder ett seriöst vinstdrivande företag? Ungdomar och invånare göre sig ej besvär.

Att 275 Hasselabor har skrivit på för att Bergsjövägen 20 ej ska rivas eller kartställas bryr man sig inte om. Det är ju bara var fjärde Hasselabo som man ignorerar på detta sätt.

Nu står vårt hopp till Stig Eng som ska ta upp frågan igen med Nordanstigs Bostäder. Det finns ju andra alternativ.

Hyresgästföreningens representant lyser med sin frånvaro. De ställer inte upp på sina medlemmar.

Anki Hasselvik

Maud Watz

Göta Leyonberg

Gudrun Wedin

Ove Östberg

Elsy Lindberg

Olle Granlund

Ullabritt Ekvall

Ingegerd Bohm

Åsa Stålberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel