Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inga sparkrav på nämnderna

Trots den ekonomiska oron ute i världen vill majoriteten satsa på ett attraktivt centrum som doftar skärgård och fler företagsetableringar som kan få kommunen att växa.
Men personalförstärkningen inom skolam och äldrevården får vänta.

Det finns tre budgetförslag i kommunen. Ett från majoriteten, ett från Alliansen och ett från Sverigedemokraterna.

Inte helt oväntat blev det majoritetens förslag som förordas av kommunstyrelsen inför det slutliga avgörandet av kommunfullmäktige den 26 september.

Arbetet med fyra-årsbudgeten för 2012-2015 har pågått sedan i våras.

Men det blev inte riktigt som man hade tänkt sig. Den finansiella oron kom emellan. När den senaste skattprognosen kom nu i augusti sjönk skatteintäkterna med 41 miljoner kronor jämfört med prognosen i maj

Den förlusten gör att skolan och äldreomsorgen får vänta med utökningen av personaltätheten.

Trots kärva tider måste arbetet på att få fler företag till Söderhamn intensifieras, enligt Sven-Erik Lindestam. Och stadskärnan måste få en rejäl uppfräschning.

– Det måste märkas att Söderhamn är en skärgårdsstad.

Det finns även tankar på att göra något åt äldreboendena och en renovering av Staffangymnasiet och satsningar på skollokaler.

– Det är en trygg budget eftersom varje krona som läggs ut är finansierad, och jag är övertygad om att vi under de här fyra åren ska kunna föra över pengar till skolan och förskolan för att öka personaltätheten, säger Sven-Erik Lindestam.