Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inga problem för Delsbo

Delsbo biter sig fast i toppen av hälsingefyran.
På onsdagen håvade laget in tre nya sköna poäng efter klara 4–0 (2–0) mot ABK 2.
Det var liksom aldrig något snack om saken. ABK:s bilaga vägde alldeles för lätt.

Annons

När A-laget dras med skador och sjukdomar tunnas den trupp Jonas Höglund har att jobba med ut rejält.

Det utnyttjade Delsbo på bästa tänkbara sätt.

– Vi gör definitivt ingen bra match, men vinner ändå ganska bekvämt, sa Delsbos tränare Leif Svensk.

ABK 2 började med spring i benen och höll farten uppe i en kvart. Sedan kom tre snabba smällar.

Först sprang Christian Svensson igenom efter en snabb spelvändning och prickade in 1–0 till Delsbo efter 18 minuter. Sex minuter senare kunde Per Brolin från nära trycka in 2–0 sedan ABK-målvakten Viktor Åkesson knockats i en höjdduell.

Viktor fick ett rejält hack vid näsan och blev liggande flera minuter innan han kunde fortsätta, men domaren Hans Olov Jonsson från Bergvik såg inte något ojuste i situationen.

I den 34:e minuten skickades ABK:s Haime Jansson av planen efter att först ha gnällt sig till en varning i samband med 2–0-målet och sedan gjort en alltför våldsam tackling. Ett helt riktigt domslut.

I den andra halvleken försökte ABK jobba sig in i matchen, men laget var alltför tunt för att ens kunna hota Delsbo vid något enstaka tillfälle.

I stället kunde Thomas Sundberg skicka in 3–0 efter en hörna och Niklas Sundberg fastställa slutresultatet till 4–0.

– Det vi visade upp i dag räckte till tre poäng, men om vi ska kunna vara med och utmana i toppen måste vi lyfta oss flera snäpp, sa Leif Svensk som egentligen bara var riktigt nöjd med Per Brolins insats.

ABK då? Nja, viljan fanns där säkert, men det saknades muskler och tyngd.

Framför allt märktes detta när Delsbo skickade in höjdbollar mot ABK-målet. Delsbo regerade kraftigt i luften mot de alltför tunna ABK-lirarna.

– Jag kan inte vara riktigt besviken trots den här smällen. Killarna gjorde vad de kunde och vi hade en olycklig period i den första halvleken som förstörde allt, sa ABK-tränaren Jonas Höglund.