Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inga problem att utse vinnaren

En bild kan säga så mycket.
Efter tisdagens andra V5-lopp på Bollnästravet var det många som upprördes över att Hulte Svarten utropades som vinnare efter en upploppsstrid med favoriten Locke.
Målfotobilden på publikplats gav i varje fall sken av att det blivit "dött lopp" – men så var det inte.

– Det är klart att det syns sämre på de små 28-tums apparaterna som finns utsatta. Men när man ser målfotot är det ingen tvekan om vem som vunnit, säger Bolllnästravets sportchef Mats Sahlén.

När sporten får se målfotot är det först i det format som publiken fick se på tisdagen. Då är det inte svårt att tro på dött lopp, eller till och med vinst för tvåan i loppet, Locke med Jan-Olov Persson i sulkyn. Men så fort Elisabeth Johansson (marknadschef på banan) zoomar in lite så syns det tydligt att Hulte Svarten vann med en nos.

Samma teknik har även måldomaren tillgång till – allt för att snabbt kunna lämna ett besked om vem som vunnit.

– Men skulle det råda minsta tvekan om vem som vunnit, då blir det dött lopp. När det är mörkt ute så kan det vara svårare att se, säger Mats Sahlén.