Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inga nya sparförslag - än

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott tog i tisdags inget förslag om besparingar av de 5,5 miljoner kronor som fattas för att få ihop 2010 års budget. Politikerna vill ha fler alternativ att välja mellan.

Annons

– Vårt förslag till nämnden är att ge förvaltningen ett ospecificerat sparbeting på den summan, sa Malin Ängerå (S), ordförande.

Det innebär att förvaltningschef Stefan Meuller får uppgiften att leta fram ytterligare förslag till besparingar.

– Vi måste lyfta på varenda sten och titta. Det gör vi nu för tredje gången, sa Malin Ängerå.

Till arbetsutskottets möte hade Stefan Meuller tagit fram den gamla listan på 40 miljoner kronor, ur vilken nämnden i juni beslutade om besparingar så att det fattades 1, 3 miljoner till hela sparbetinget på 20,9 miljoner för 2010.

Men dem har nämnden redan tidigare tittat på och valt bort.

– Det måste finnas lite utrymme för politik också. Och nämnden har viljan att inte röra nyckeltalen i grundskolan, sa Malin Ängerå.

Efter junimötet har ytterligare 4,4 miljoner kommit till som måste sparas. Detta eftersom fler Ljusdalselever än förväntat valt att gå på gymnasier i andra kommuner.