Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inga läkare vill till Nordanstig

Efter årsskiftet riskerar primärvården i Nordanstig att stå utan läkare. Avtalet med läkarföretaget som bemannar hälsocentralerna idag går ut och hittills är det ingen som sökt någon av de fyra lediga läkartjänsterna.
– Det har varit svårigheter att rekrytera läkare hit. Därför har vi löst det med läkare genom upphandling, säger Monica Sundin som är vårdenhetschef i Nordanstig.

Annons

Idag driver läkarföretaget Norrlands läkarbemanning och Hälsingeläkarna hälsocentralerna i Harmånger och Bergsjö. Deras avtal kommer inte förlängas efter nyår och det beror på hälsovalet som kommer träda i kraft 1 januari.

– Vi vet inte hur marknaden kommer att se ut i Nordanstig om ett halvår och vi vill avvakta och se hur många privata aktörer som är villiga att etablera sig här, säger Märit Lindqvist-Mörk, verksamhetschef för primärvården i Hudiksvall och Nordanstig.