Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inga fler skolor läggs ner

Det finns inga planer på ytterligare skolnedläggningar efter Norrbo och Mo. Det lovar lärande- och kulturnämndens ordförande Anna-Carin Keisu.

- Vi har jobbat så länge med att få ekonomin i balans och inte haft så mycket kraft kvar till kvalitetsarbetet. Det ska bli skönt att få komma till ro och ägna sig åt det i stället, säger Anna-Carin Keisu (S).

- Det finns inga sådana planer i dag.

Anna-Carin Keisu är ordförande i lärande- och kulturnämnden och är den av politikerna som dragit det tyngsta lasset i möten med föräldrar och skolpersonal under utredningarna som ledde till nedläggningarna av Mo och Norrbo skola, liksom vid flytten av högstadierna i Friggesund och Njutånger.

Nedläggningarna har varit svåra beslut för både politiker och förvaltning, enligt Keisu, men hon anser att det var nödvändigt att göra på grund av elevminskningen och att de hade stora lokaler som utnyttjades dåligt och utgjorde en överkapacitet.

- Skulle vi ha fortsatt som vanligt hade vi varit tvungna att ta pengar någon annanstans, eftersom vi bara har en bestämd summa pengar att ta av.

Hon betonar att politikerna helst hade låtit bli att lägga ner Mo och Norrbo om det varit möjligt.

- Nu har vi fattat beslutet och då inleds processen för förvaltningen att utföra besluten så att det skapas trygghet för de elever, föräldrar och personal som är berörda av besluten. Det är samma process som också var för högstadiet i Njutånger och Friggesund inför det här läsåret.