Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inga elever tvingas till Ramsjö

Ingen kräver längre att Ramsjö skolas högstadium läggs ner. Men det finns heller inget krav på att skolan ska räddas genom tvångsbussning av elever från annat håll.

Annons

Så kan den utbildningsnämndens långa behandling av Ramsjö skolas högstadiums framtid på onsdagen sammanfattas.

Tidigare har Socialdemokraterna i princip varit ensamma om att hålla med utbildningschefen Stefan Meuller om att det bästa är att lägga ner högstadiet i Ramsjö nästa läsår när det har endast sex elever (sju i dag).

Alternativet skulle vara bussning till Stenhamreskolan i Ljusdal där eleverna redan nu har delar av undervisningen.

På onsdagen hade S inget sådant krav utan ordföranden Malin Ängerå (S) försökte i stället få nämnden med sig på att förvaltningen skulle få i uppdrag att utreda hur personalbemanningen på Ramsjö skola ska ordnas när det blir skarpt läge för legitimationskraven. Dessutom ville S ha en kostnadskalkyl.

Detta röstade övriga sex partier ner.

S fick dock alla med sig på att stryka nämndens arbetsutskotts förslag om att barn i Ljusdal som är i behov av särskilt stöd bussas till Ramsjö i perioder om två veckor för extra hjälp.

I stället ska den politiska arbetsgrupp som arbetsutskottet tillsatte arbeta för att se hur hela Ramsjö skola kan vara kvar. Projektmöjligheter ska undersökas liksom alternativa idéer för utveckling ny teknik, samarbete med andra skolor och pedagogisk inriktning.

På förslag av Mia Sparrow (FP) ska det även klarläggas hur en alternativ driftform som intraprenad eller självförvaltning stämmer överens med de riktlinjer som finns.