Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inga dörrar öppna för Törnberg eller några andra i Bollnäs GIF: "Vi har ett komplett lag"

Flera klubbar rustar med ryska raketer. Och några relativa ess finns kvar på marknaden. Som Pär Törnberg.Men Bollnäs GIF sitter nöjt. – Vi har ett komplett lag för guldjakt, säger klubbchefen Robert Lindgren.

Det har inte varit någon större aktivitet från Bollnäs GIF under försäsongen. Med ett lysande undantag när klubben presenterade drömvärvningen Patrik Nilsson för tre veckor sedan.

Krönika: Axman "Ett steg närmare guld"

Då var den enda tidigare förändringen i truppen att 27-årige mittfältaren Marcus Wikman inte fick något nytt kontrakt med moderklubben.

Därmed kan det möjligen noteras en viss obalans, då klubben adderat en stjärnforward men inte fyllt "vakansen" på mitten.

Kan det möjligen vara ett läge för en klasslirare som Pär Törnberg, när han nu "bränt bron" till allsvenska Ljusdals BK?

Törnberg var ju en av nyckelspelarna när Bollnäs tog sig till klubbens två senaste finaler 2010 och 2011.

Och mittfältaren, en grundbult i LBK den senaste säsongen, säger själv att han har "några spår och dörrar" öppna i sin jakt på en plats i elitserien igen.

Men någon blåorange dörr står nu inte på glänt, det slår klubbchefen Robban Lindgren fast.

– Nej, det är inte aktuellt. Nu handlar det om att skilja på sak och person, som spelare passar han inte in hos oss i dagsläget, säger klubbchef Lindgren, som ser andra möjligheter på mittfältet i den befintliga truppen.

– En sådan krigare som Oskar Olsson är kanske en tänkbar mittfältare, han är egentligen ingen utpräglad forward. Vi har även flera yngre spelare som också måste få chansen att utvecklas med speltid, hur ska de annars bli etablerade elitseriespelare?

Enligt Robban Lindgrens sätt att se på saken så hade Marcus Wikman fått sina chanser, men att han som 27-åring stod och stampade.

– Nu verkar han ha fått en nytändning, och för honom tror jag det blir väldigt bra att spela med Micha Svechnikov i Ljusdal, säger Lindgren.

Det faktum att flera klubbar förstärkt med ryska stjärnor är inget som får Bollnäs klubbchef att vika från den deklarerade målsättning efter värvningen av Patrik Nilsson.

– Vi har ett komplett lag redo att utmana om guldet, så är det! Det finns inga planer på några nya spelare från vare sig Ryssland, Sverige eller Finland. Vi har inget behov av att värva för bänken.

Men samtidigt deklarerade ni ett intresse för topptalangen Nikita Ivanov innan han blev klar för Vänersborg?

– Det handlar ju om att lägga ett pussel, och visst såg vi att en 19-årig speedkula kunde passa in i Bollnäs. Men det var mer så att han fanns på en sorts önskelista, det blev aldrig några konkreta bud eller förhandlingar.

Till slut slänger klubbchef Lindgren ändå fram en liten och småskrynklig brasklapp....

– Butiken är i princip stängd, men kan ju öppna tillfälligt om det nu skulle bli läge för en tillräckligt intressant spelare som passar in i vårt lagbygge.