Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inga Bollnässpelare till Ryssland

När det svenska bandylandslaget sätter sig på flyget till Kazakstan för landskamper mot Ryssland på torsdag finns inga spelare från Bollnäs med på resan.

Anledningen till att styrelsen i Bollnäs GIF bandy tagit beslutet att hålla sina spelare hemma är att landskamperna spelas bara en vecka före seriestarten.

Inga spelare från Sandviken, Villa eller Bollnäs kommer att delta i landskamperna mot Ryssland som spelas kommande helg. Så ingen Per Hellmyrs, Andreas Westh eller Anders Spinnars i den blågula dressen den här gången.

– Vår styrelse och en del av våra finansiärer, som betalar det vi håller på med, har tagit beslutet och sagt ifrån att inga spelare från Bollnäs ska delta i de här landskamperna då skaderisken är allt för stor när det blir så många matcher på få dagar. Vi skulle kunna förlora väldigt mycket om det inträffade, säger Bollnäs sportchef Sören Persson.

– Styrelsen fick veta det här först under förra tisdagen när truppen togs ut offentligt att våra spelare var aktuella. Förbundet har bara haft kontakt med våra spelare och vår tränare. Styrelsen har inte fått veta någonting och den tycker att de här landskamperna ligger helt fel tidsmässigt då det bara är en vecka kvar till seriepremiären som vi har nästa fredag.