Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inga besked om Zlatans framtid – men det blir inte MFF: "Jag är för bra för allsvenskan"

Många hade hoppats på att Zlatan Ibrahimovic skulle komma med ett besked om var han hamnar till hösten under onsdagens presskonferens. Det kom aldrig. Det närmaste ett besked som kom var att han inte kommer spela allsvensk fotboll.

– Jag är inte intresserad av att spela i allsvenskan, jag är för bra för allsvenskan, konstaterade Zlatan under onsdagens presskonferens.

Det var alltså inga frågetecken som rätades ut kring det ämnet. Däremot meddelade han att han är frisk och kry. Vaden är okej och han kommer att spela för fullt framöver. Kaptenen ville dock inte heller kommentera om hur han ställer sig till fortsatt landslagsspel med anledningen av vissa rykten som säger att han kommer att sluta i landslaget efter EM.

– Inget jag tänkt på, inget jag lagt energi på. Jag har inte diskuterat det med någon, säger han.

Han säger också att han hoppas spela fotboll till hösten men Malmös supportrar kan sluta hoppas. Ibrahimovic uttalande om att han kommer till Malmö handlar om att han kommer dit med landslaget, inget annat.

Men några tydligare besked än så ger han inte om sin framtid.José Mourinho är klar som ny tränare för Manchester United, vilket blivit bensin på brasan som är det ihärdiga ryktet att Ibrahimovic är på gång till klubben. Den svenske anfallsstjärnans kontrakt med Paris Saint-Germain går ut och han sade förra veckan att han gjort sitt framtidsval – men han har inte velat svara på vilken som blir hans nästa klubb.

– Jag vill att ni ska fortsätta skriva historier, så att jag blir uppspelt av att läsa vilka som hittar på de bästa historierna. När jag är trött på det så ska jag berätta det, säger Zlatan Ibrahimovic.

Angående EM i Frankrike uttalade sig den förre PSG-stjärnan också om säkerhetsläget, som oroar många.

– Säkerheten har höjts rejält. Man ser militärkillar gå på gatan. Man vill inte att något ska hända. Sedan hoppas jag, snälla gud, att inget händer. Låt folket njuta av fotboll. Hoppas allt blir en ren njutelse, säger han och fortsätter:

– Något kan hända var som helst, när som helst. Man kan inte gå runt och vara rädd, avslutar han.(TT)