Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Informationsduon blev årets företagare i Hudiksvall

Årets företagare 2015 i Hudiksvall är Ulf Bokelund Svensson och Björn Lundén, med sitt Näsvikenbaserade och medarbetarstyrda företag.

Läs mer: Vi sände live när årets företagare utsågs – så var galanLäs mer: 70-åringen från Hudiksvall är Hälsinglands entreprenör

De har flertaget gånger blivit omskrivna medialt för sin företagskultur. Björn Lundén Information jobbar medarbetarstyrt, och Ulf Bokelund Svensson tackade samtliga kollegor när han mottog priset för Årets företagare i Hudiksvall under Eldklotsgalan.– De är lika bidragande som jag, så jag valde att inte tacka mamma ändå, säger han och skrattar. Det är en nöjd VD som hoppas att priset kan leda till fler rekryteringar. – Vi vill gärna locka till oss duktiga människor, inte minst yngre. Så jag tror att priset är positivt, vi blir mer kända som arbetsgivare, säger Ulf Bokelund Svensson.

Han har själv jobbat inom Björn Lundén Information sedan 1992 och sett det utvecklats genom åren. I dag är många anställda bland de främsta i landet inom sina områden, såsom beskattning och personaljuridik, berättar Ulf Bokelund Svensson. Priset betyder mycket för alla medarbetare.– Vi har blivit uppmärksammade för hur vi gör, men nu kommer det också fram vad vi gör. Det känns roligt få visa att det går att bedriva en ganska svår verksamhet utan att sitta i Stockholm, och samtidigt få cred för många års bra jobb, säger Ulf Bokelund Svensson.

Läs mer: Syltmakaren är årets företagare i Nordanstig