Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inför SM – supertalangen Cecilia Bergåkra har fått tävlingsförbud – av sin mamma

Hon ska rida SM-kval i dressyr i morgon.
Men just nu har Cecilia Bergåkra fått tävlingsförbud – av sin mamma.
Hon har drabbats av en kraftig förkylning och tvingas nu till vila.

Just nu pågår Nationaldagstävlingarna i Strömsholm för fullt. Men utan Cecilia Bergåkra från Hudiksvalls Rid- & Ponnyklubb. Supertalangen som tidigare i år kvalade in till Grand Prix och även blev uttagen till juniorlandslaget i dressyr har nämligen fått tävlingsförbud av bland annat sin mamma och tillika tränare, Sigrid Beråkra.

– Hon har drabbats av en jättejobbig förkylning som har satt sig på luftvägarna och så har hon haft kraftig feber också, säger Sigrid Bergåkra.

Det var tänkt att Cecilia Bergåkra skulle ha tävlat både på torsdagen och fredagen som uppladdning inför lördagens SM-kvaltävling. Men nu ställdes alltså båda de tävlingarna in.

– Det är ju verkligen inte någon bra timing och det är så klart tråkigt för Cecilia som är supertävlingssugen och det är hästarna med, men det känns onödigt att chansa, hon måste spara på krafterna nu.

I stället för att ställa upp i fredagens Intermédiaire-klass fick supertalangen tillbringa dagen i sängen och vila upp sig inför lördagens mästerskap.

Finns det någon risk att SM-tävlingarna är i fara?

– Just nu känns det som om hon kan rida. Hon är fantastiskt mycket bättre i dag än i går, så det går åt rätt håll i alla fall, men vi får se hur hon mår i morgon.