Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inför SM-semifinalen – Eriksson klar för värsta rivalen: "Det är väldigt speciellt"

Om bara några dagar ställs lagen mot varandra i SM-semifinal. Sedan lämnar Anders Eriksson med största sannolikhet för slutspelsrivalen Halmstad BTK. – Just nu är jag Suifs spelare och vill vinna SM-guld med laget, säger 19-åringen.

På torsdag inleds slutspelet för Söderhamns UIF och för tredje året i rad är det Halmstad som väntar i semifinal. Men det hindrar inte den halländska klubben att göra klart med den talangfulla spelaren mitt under brinnande slutspel.

Det finns i dagläget inget skrivet kontrakt, men övergången förväntas bli helt klar under de närmaste dagarna.

– Det var ett oerhört svårt val. Jag trivs väldigt bra i Söderhamn med allting. Det som gör att jag ändå bestämt mig för att flytta till Halmstad är att jag är sugen att testa något nytt. Jag har bott i Söderhamn i fyra år och är snart klar med skolan, säger Anders Eriksson.

– Halmstad ligger också lite bättre till i landet och kontraktet är så pass bra att det vore dumt att inte ta chansen.

LÄS MER: Skadeförföljda Eriksson missar SM-semifinalen: "Tänker bara på nästa säsong"

Anders Eriksson kommer ursprungligen från Göteborg innan han för fyra år sedan flyttade till Söderhamn för att gå pingisgymnasiet.

Att övergången blir officiell bara dagarna före lagen ställs mot varandra i SM-slutspelet kan tyckas vara känsligt. Men Eriksson dras med skadeproblem sedan flera månader tillbaka och har med största sannolikhet spelat klart för säsongen.

– Det är väldigt speciellt. Men just nu är Suifs spelare och vill vinna SM-guld med laget. Det är bara det som gäller, säger han.

Suifs tränare Peter Blomquist:

– Vi vet inför varje år att spelarna i a-laget har anbud från andra klubbar. Det är bara acceptera och önska Anders lycka till.

LÄS MER: Brodd nobbar ligakonkurrent – förlänger kontraktet med två år

Både Viktor Brodd och Anthony Tran har nyligen kommit överens med en förlängning i Suifdressen. Och Peter Blomquist tycker att kontraktsläget trots allt är under kontroll inför kommande säsong.

– Det ser rätt bra ut. Simon Berglund är också klar. Vi jobbar också för att Hampus (Nordberg) ska bli kvar och förhoppningsvis når vi en lösning inom närmaste tiden.