Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inför rally-SM i Vännäs – här är favoriterna att hålla koll på

Rally-SM 2018 första deltävling avgörs i Vännäs under fredag och lördag.
En deltävling som Mittmedia och VK sänder, som en del i satsningen på årets SM där vi sänder totalt tre deltävlingar – och snörök utlovas i Vännäs.
– Det har ju snöat hela tiden. Och nu har de ju hotat med två decimeter innan fredag igen. Men det får man så lov att tackla, säger tävlingsledaren Roland "Mikro" Åström.

Annons

Sex deltävlingar ska avverkas innan en svensk mästare i rally kan koras.

Startskottet går på fredag när Vännäs MK bjuder in till tre etapper om totalt 290 kilometer under två dagar.

Det i ett snöklätt vinterlandskap. Den senaste tiden har snöfallen duggat tätt och innan fredagens första start har det varnats för att det kan komma att falla upp till ytterligare två decimeter.

– Det är bara att se till att det finns resurser. Det är inte första gången det snöar. Det är en utmaning och det ska bli spännande, absolut, konstaterar "Mikro" inför den första SM-tävlingen i Vännäs sedan 2007.

Rally-SM avgörs alltså över sex deltävlingar, där Mittmedia sänder tre av dem med start under helgens tävlingar i Vännäs. Den sista deltävlingen, i Linköping, sätter sedan pricken över i:et där SM-vinnare ska koras.

Totalt finns sex olika klasser för förarna att göra upp i

– Vi har två klasser med fyrhjulsdrivna bilar, R5 och en som heter fyrhjulsdrivet övrigt. Sedan är det två klasser för tvåhjulsdrivna, trimmat och otrimmat. Det är även två juniorklasser, trimmat och otrimmat, säger "Mikro".

Och när SM återvänder till Vännäs finns det ett par namn att hålla koll på i startlistan.

– I tvåhjulsdrivet trimmat får vi hoppas på ett hemmahopp som heter Stefan Jonsson och i R5-klassen kommer det att bli stenhårt där vi har en hemmafavorit i Jörgen Jonasson och Norrbottenskille som heter Michael Wikström. Men sedan finns ju två stycken som är i princip proffsförare på plats här i Mattias Adielsson och Fredrik Åhlin, säger Roland Åström.

HELA SCHEMAT FÖR VÅRA SÄNDNINGAR

2-3/2 – SM-deltävling 1 – Vännäs

Se fredagens sändning här

Se lördagens sändning här

23-24/2 – SM-deltävling 2 – Östersund

1-2/6 – SM-deltävling 4 – Askersund

LÄS OCKSÅ

 Mittmedia sänder rally-SM: "Känns häftigt att kunna utöka satsningen med tre deltävlingar"