Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Info-offensiv till husägare i Sörfjärden

Mitt Sverige Vatten har satt in en informationsoffensiv riktat till alla villa - och stugägare i Sörfjärden och Ol-Erstäkten.
– Utmärkt. Men håll i minnet att mycket av innehållet är partsinlaga, säger Karl-Erik Nordlund, talesman för KEN - gruppen.

Det är ingen liten satsning som va - koncernen gör för att nå ut med budskapet. Många av de 280 fastigheterna har flera ägare och Karl-Erik Nordlund höftar att det blir minst femhundra utskick åt gången.

Mitt Sverige Vatten, med totaluppdrag från Nordanstigs Vatten AB, har tidigare erkänt att man borde vara bättre på att informera berörda i Sörfjärden. I veckan kom det andra nyhetsbrevet, kompletterat med bilagor.

Budskapet från vd Micael Löfqvist är att alla avvaktar besked från den rättsliga prövningen av överklagandet. Projekt Sörfjärden har fördröjts och tidsplanen är osäker.

– Allt står still. Och det är knäpp tyst om var man tänkt sig placera det planerade reningsverket, säger Karl-Erik Nordlund.

KEN - gruppen fortsätter motargumentationen. Nordanstigs kommun kommer aldrig frivilligt att ompröva sitt beslut om verksamhetsområde för kommunalt vatten och avlopp påpekar Karl-Erik Nordlund.