Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Individ- och familjeomsorg saknar struktur

En granskning av verksamhetsstyrning och arbetssätt inom Socialförvaltningens individ- och familjeomsorg (IFO), i Nordanstigs kommun har gjorts på uppdrag av kommunens revisorer. Granskningen visar att IFO saknar den struktur som behövs för att styra, följa upp och utveckla verksamheten utifrån nämndens mål.

Granskningen har gjorts på uppdrag av Nordanstigs kommuns revisorer och syftet är att granska hur Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden säkerställt att IFO har en ändamålsenlig verksamhetsstyrning och ett fungerande arbetssätt.

Genom granskningen har det bland annat kommit fram att nämnden behöver se över inriktning och målsättning för verksamheten så att den efterlevs av verksamheten. Nämnden behöver även förbättra arbetet med utvärdering och analys av verksamhetens insatser. Delegationsordningen uppfattades som svårtolkad och intervjuade personer ansåg också att det finns brister i handläggningsrutiner och granskning.