Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Indians lockade fullt hus i Bollnäs

Alfta Indians fyllde Bollnäs sporthall.

Men det rätta trycket infann sig aldrig – vare sig på planen eller på läktaren.

Alfta fick flytta till Bollnäs för att spela hemmamatchen mot Frösön. Och till en början såg det ut som om man trivdes rätt bra i A-hallen – 2–0 redan efter några minuters spel efter mål av Tom Hansson och Anders Westman.

– Ja, men sen så slappnar vi av lite och de kan kvittera, efter det så är det kamp perioden ut. Men i andra så spelar vi riktigt bra och får ju grepp om dem, säger Tom Hansson.

Joakim Rudman gav Alfta ledningen på retur. Frösön kvitterade i powerplay innan tre raka Alftamål, alla signerade Tom Hansson (två mål, en assist) gav 6–3 inför den tredje perioden.

Men där slutade det mesta fungera för Indians...

– Svårt att säga vad det beror på, men vi drar ju på oss onödiga utvisningar och släpper in ett mål i boxplay. Det är väl också deras förstafemma som står för allt, säger Tom Hansson.

Ja, Alfta hade problem med främst förre superligaspelaren Henrik Esbjörnsson som svarade för två mål och fyra assist när Frösön vände 3–6 till 8–6.

Alfta satsade allt framåt sista minuterna och plockade ut Fredrik Nilsson ur målet. Men närmare än en reducering till 7–8 av Jens Ohlin i 18:e minuten kom laget aldrig.

Hur var det att spela i Bollnäs?

– Det känns inte riktigt som en hemmamatch, även om det var mycket folk som kom så är det bättre tryck på publiken när vi spelar i Alfta. Lite synd att en så här viktig match måste flyttas.