Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Indexreglera pensionerna

Nu är det länge sedan som man såg Margareta B Kjellin (M) skriva om hur bra våra pensionärer har det.

Men det kan man väl förstå. Senaste utredningen som kom, sade att ett pensionärspar hade fått 100 000 kronor mindre i plånboken, tack vare att pensionärerna betalar mer skatt.

Men då slår sig alliansen för bröstet och talar om att vi har fått 100 kronor mer per månad. Hur mycket har Kjellin fått? Alliansen tror fortfarande att pensionen är ett bidrag, hur dumma är de egentligen? Våra pensioner är en uppskjuten lön, försök att förstå det. Det är bara Sverige som straffbeskattar pensionärer, men det måste väl ta från oss gamla, så att det ska räcka till dem som har det bättre ställt.

Det är konstigt att inte EU tar Sverige i hampan och läxar upp alliansen, eller att något pensionärsparti har lämnat in någon anmälan till DO. Hur länge ska dessa människor sitta och suga ut gamla och sjuka egentligen? Även ni yngre blir gamla en dag, så hoppas att ni får en mer rättvis regering än vi har haft.

Hoppas att alla gamla och sjuka går och röstar i valet till hösten. Vi är trots allt över en och en halv miljon väljare som önskar ett rättvisare skattesamhälle. De flesta pensionärer fick sänkta pensioner, men jag tror inte att politikerna fick det, de har nog sett till att få det lite bättre!

Låt pensionerna bli indexreglerade, så kan vi också gå på bio någon gång, och äta lite finare mat ibland, som vissa andra får göra. Hyran går upp, maten, elen, bilskatten, bensinen, kommunikationerna, sjuhusbesöken, medicinen, det finns säkert mer, allt blir dyrare. Alla får lite mer i lön för det ska täcka dessa kostnader, utom de gamla och sjuka. Skäms ni inte, politiker? Jag vet då hur jag ska rösta i höst, inte på alliansen.   

Lars Andersson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel