Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

In memoriam, Leicy Ström

Annons

I dagarna skulle Leicy Ström f. Norring, som avled i januari 2019, fyllt 88 år.

Du har fått din sista vila bredvid din man Olle Ström. Ditt stoft vilar där, men som barnbarnsbarnet My säger ”Leicy är redan en stjärna på himlen”.

Vi, som stod närmast, känner ett stort tomrum efter vår Leicy. Dina gåvor var oändliga.

Född i början på 30-talet fick du tidigt lära dig att klara dig själv, och att ta hand om andra.

Ingenting var omöjligt. Utbildningen bestod endast av 6-årig folkskola, men det hindrade inte dig från att ha ett mångfacetterat liv.

Du arbetade i handelsträdgård, som barnsamarit, skolvärdinna, i elaffär och som kokerska på Järvsö sjukhus.

Du var ledare för skidskola och husmorsgymnastik, nämndeman, ordförande i Röda Korset i hela 33 år. Aktiv i brottsofferjouren, bokcirkel, X-klubben, Odd Fellows damsektion och Rebeccalogen.

Under många år var du ungdomsledare för Ungdomens Röda Kors i Järvsö - något som kanske gjort att flera av oss valt ett yrke inom vården.

Röda Korset var och förblev din ledstjärna – du arbetade ideellt med väntjänsten, genomförde aktiviteter varje vecka och gjorde resor årligen. Samlade in kläder och hade loppis i gamla häktet i Järvsö. Under åren fick du flera utmärkelser för ditt arbete.

Men framför allt var du ett stort stöd för barn och barnbarn. Du vävde mattor och tyger till folkdräkter, lagade mat och fixade smörgåstårtor till fest. Bakade hårt bröd till högtider och mycket mer. Din positiva inställning att ingenting är omöjligt –och ditt ungdomliga sinne –gjorde att många barn och ungdomar sökte sig till dig och trivdes i ditt sällskap. Inte minst barnbarnen och barnbarnsbarnen som du alltid tog tillfället att leka med när ni sågs.

Du var stommen som vi lutade oss mot.

Ditt valspråk var ”va ha vi de bra”, och det är något vi får ta med oss. Att njuta av livet i stunden och inte oroa oss i onödan.

Vi saknar dig!

Döttrarna Anna-Lena och Maria med familjer