Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

In Flames hetast på Sweden Rock

/
  • In Flames (här sångaren Anders Fridén) är det enda svenska bandet som är stort nog att toppa Sweden Rock Festivals program, säger presschefen Martin Forssman.
  • Engelsksvenska Motörhead, med sångaren och basisten Lemmy Kilmister i spetsen, har spelat på Sweden Rock flera gånger.
  • I fjol hade Sveriges största festival Sweden Rock 33 200 besökare. I år räknar man med ett tusental fler.

Göteborsgbandet In Flames är ett av dragplåstren när Sweden Rock går av stapeln för 18:e gången.
- Det enda svenska band som är stort nog att headlina, säger presschefen Martin Forssman.

Annons

Redan i fredags kom de första camparna till den lilla orten Norje utanför Sölvesborg för att ladda inför Sweden Rock. Festivalen, som sedan några år tillbaka är Sveriges största, har slagit rekord för nionde året i följd. Fjolårets biljettsiffra på 33 200 passerades för ett par veckor sedan.
- Vi presenterar inga resultat förrän efteråt, men vi räknar med ett tusental fler besökare än sist, säger Martin Forssman och fortsätter:
- Det är skitkul, speciellt med tanke på att vi lagt ner väldigt lite på marknadsföring. Vår hypotes är att folk som varit här tidigare blivit nöjda och tagit med sig fler polare den här gången.

gick en stor del av Sweden Rocks bokningsbudget till ett enda band, veteranerna i Aerosmith. I år är programmet bredare, utan några fixstjärnor.
- Det var så klart jättestort med Steven Tyler och kompani, men jag tror att det är bättre med ett jämnare startfält. Det är nog fler än jag som har favoriter som står långt ner på affischen.
Internationella rocklegender som Heaven & Hell, ZZ Top och Twisted Sister är några av årets toppnamn. Men också de inhemska metalhjältarna In Flames, som bara gör en Sverigespelning i sommar.
- De är det enda svenska band som är stort nog att headlina hos oss, säger Martin Forssman.
- På Metaltown förra året hade de så mycket pyro att allt inte fick plats på scenen. Det här kommer att bli tre gånger så häftigt, räkna med bomber och granater.

varit och tittat till campingen, där partajet är i full gång. För många besökare är Sweden Rock en veckolång musikfest.
- 2007 utökade vi från tre till fyra dagar, men någonstans måste man dra gränsen. Folk brukar vara rätt trötta framåt lördagen.
För att möta publiktrycket har man inför årets festival uppgraderat ljudsystemet samt satt upp ytterligare en storbildsskärm vid den största scenen. Dessutom har antalet vattentoaletter på området dubblerats.
- De visade sig vara poppis, skrattar Martin Forssman.

Mer läsning

Annons