Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Illa berörd av hur unga tjejer behandlas

Det var naket i SVT:s Uppdrag Granskning (12/3). 

Jag blev så illa berörd, förbannad och ledsen då jag såg programmet, om hur unga tjejer blir utnyttjade och hotade via internet och telefon, så till den grad att de tar sitt liv.

Programmet visar med tydlighet Polismyndighetens tafatthet, brist på kompetens och kanske brist på resurser att följa upp anmälningar som dessa flickor gör, och utredningarna läggs ner. Men två reportrar har kraft, ork, mod och resurser att nå genombrott i undersökningar och få fram identiteter på personer som utnyttjar dessa stackars tjejer.

Hatten av och all respekt för reportrarna på Uppdrag Granskning. Tummen ner för polis och åklagarmyndighet som lägger ner förundersökningar utan att följa upp ledtrådar som programmet tydligt visade. Hoppas att programmet leder till att polis- och åklagarmyndighet ser över sina rutiner i sitt arbete att utreda dylika brott.

Våga anmäla, ni som är utsatta, så att vi får bort dessa sjuka människor. Jag anser att de har förverkat sin rätt att röra sig fritt i samhället. 

Ove Eriksson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel