Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IL Recycling köpte Jalles på Kvarnmon

Det stora återvinningsföretaget IL Recycling har kört igång flisproduktionen i Kvarnmon. Krossmaskiner som tillhörde Jarl Jalle Andersson förvärvades och två anställda togs över.

– Vi gick in som ägare i somras. Efter att Jalles Maskin gjort konkurs köpte han själv in maskinparken och startade om. Men han kände att ville trappa ner och då kom vi in i bilden, säger Tomas Berglund, operativ chef för IL Recycling i Norrland.

Jarl "Jalle" Anderssons har kvar byggnader och mark i Kvarnmons industriområde. Det låg i eget bolag och berördes inte av konkursen. IL Recycling hyr mark av Jalle och fortsätter att leverera flis till värmeverk.

Återvinningskoncernen omsätter två miljarder och går även in i bioenergibranschen. Förvärvet i Jättendal är ett om än litet exempel på den strategin.

– Vi vill bli större i Hälsingland. Det ligger i vår framtidsplan, säger Tomas Berglund.

Det är verksamheten med krossmaskiner och två anställda på Kvarnmon i Jättendal, som återvinningskoncernen tagit över. Den juridiska enheten, Jalles Anderssons bolag, har inte förvärvats.