Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Iggesundsbo mitt i Londonkravallerna

G-20 mötet har väckt vilda demonstrationer i Londons centrum. Klas Ström, fotograf från Iggesund jobbar och bor där och har känt av stämningen.

- Man märker av den ökade säkerheten, men det beror på var man rör sig, säger Klas Ström.

Han berättar att bussar har fått sina rutter omdirigerade, säkerheten har skärpts i tunnelbanan och vägar inne i centrum stängts av. I onsdags när demonstrationerna var mitt inne i centrum var han inne i London, men höll sig på sin kant.

- Det var mycket poliser och det är osmidigt att ta sig fram, säger han.

I London samlas många olika demonstranter från olika politiska hörn som vill protestera mot den globala finanskrisen. Det är antigen olika miljörörelser eller anarkistiska organisationer. I Londons finansdistrikt har vissa företag barrikaderat sina fönster i ett försök att minska vandalisering. Under onsdagen avled också en person mitt i Londons finansdistrikt.

Klas Ström säger att folk pratar om demonstrationerna, men oftast är de mest intresserade av hur framkomligheten drabbas.

- Folk är vana att det händer saker i London, men de vill inte beblanda sig med grejorna, säger han.

Samtalsämnen som det pratas om är framkomligheten istället. Vilka vägar man bäst ska ta och att många är bekymrade att fastna i kollektivtrafiken där protesterna finns, uppger Klas Ström.