Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Iggesund skakade topplaget

Iggesund hade flera lägen att kvittera.
Men det blev inga poäng – och Johanna Ohlsson var besviken efteråt.
– Det är dåligt. Jag ska sätta lägena, säger hon efter 1–2 mot Alnö.

När de båda lagen möttes i våras vann Alnö med hela 7–2. Den här gången på Movallen i Iggesund blev det betydligt jämnare. Hemmalaget skakade om serietvåan som verkligen fick slita för segern.

– Det är nära, men inte tillräckligt, säger tränaren Eva Lambertsson.

Iggesund jagade en kvitteringsboll sista tjugo minuterna och presterade också då sin bästa fotboll under matchen. De fick också en gyllene dubbelchans.

Först sprang Johanna Ohlsson i från motståndarförsvaret, men helt fri gick skottet rakt på målvakten.

Det dröjde inte länge förrän bollen kom tillbaka in i straffområdet och till en helt fristående Linnea Persson, men inte heller hon fick till avslutet.

– Vi bara tryckte på och hade öppet mål, men tyvärr gick den över, säger Lambertsson.

Johanna Ohlsson:

– Det funkade inte riktigt i dag. Det är dåligt. Jag ska sätta lägena. Vi gör annars en jättebra match. Men det är målen som saknas, säger

Alnö fick hål på Iggesund genom Julia Bhys straff som kom bara minuten före pausvilan – i en annars rätt så chansfattig första halvlek. Elin Lindqvist kvitterade sedan efter ett skott från långt håll som målvakten försökte tippa över ribban. Men bollen studsade ner igen och precis innanför mållinjen.

I första halvlek missade Alnös Sanna Lööw Ohlson ett öppet läge. Men hälsingebekantingen (Norrala, Team Hudik) fick sin revansch. Hon fick bra träff utanför straffområdet och avgjorde med sitt artonde mål för säsongen.

– Det var första matchen vi förlorade på hemmaplan i år. Vi var värda en poäng, säger Johanna Ohlsson.