Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Iggesund föll med 0-2 mot Hofors: "Vi bör göra mål på våra chanser"

Trots flera bra chanser lyckades Iggesund inte få hål på Hofors. Istället blev det förlust med 0-2. – Det blir tillbaka till träningsplan och hitta självförtroendet igen, säger tränaren Jonas Höglund.

Fyra klara målchanser och sex hörnor, men ändå ville det sig inte för nykomlingarna Iggesund borta mot Hofors på Stålringen.

– Jag tycker vår första halvlek är taktiskt riktigt bra och vi bör göra mål på något av det vi skapar, men tyvärr gör vi inte det, säger Jonas Höglund.

Läs mer: Sjöléns solraid ledde till kramkalas

I andra halvlek var det istället Hofors som imponerade med sin effektivitet. Två mål på två fasta situationer. Och 2-0 blev också slutresultatet.

– Vi bör hålla ordning på de situationerna bättre, säger Höglund som saknade den sista skärpan hos sitt lag:

– Jag tycker att det blir lite mycket mellanmjlök när vi kommer i sista tredjedelen. Vi saknar lite spets. Vi kan inte skapa fler chanser än det vi gör. Vi har fyra riktigt bra lägen, då bör man göra mål. Deras målis gör en bra räddning, men det är mest vår oförmåga att göra mål.

Vad ska ni göra för att bli mer effektiva?

– Vi måste hitta självförtroendet. Det är där det brister. Spelare som i vanliga fall gör mål, gör inte det. Det är mitt jobb som tränare att få de fullpumpade med självförtroende, säger Höglund och fortsätter:

– Vi blir inte utspelade, vi känns med i matchen idag. Jag tycker till och med att vi är klart bättre i första. Men det handlar om att göra mål och det gör inte vi idag.

Läs mer: Bollnäs tillbaka efter storförlusten

Matchfakta: Hofors - Iggesund 2-0 (0-0)

Domare: Mattias Falk