Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Idrottsprofilen Bengt Lif är död

En Idrottsprofil har tystnat.

Bengt Lif, Kilafors, avled natten mot lördag den 26 september efter en tids sjukdom.

Han blev 52 år.

Bengt Lif är ett namn som direkt förknippas med idrotten. När det hände och där det hände när det gällde Kilafors IF fotboll och Hällbo IF handboll, så fanns han alltid där, som spelare eller entusiastisk ledare. En drivande kraft som gav allt han hade i alla lägen för laget och föreningens bästa. Hans kärlek till idrotten var både stor och äkta. Därför blev han också respekterad och älskad av så många.

Bengt Lifs aktiva idrottskarriär inleddes på Knöttas IP i Kilafors. Som 14-åring debuterade han som målvakt i Kilafors IF. Det blev 18 säsonger som målvakt i klubben där han bland annat var med om att föra upp Kilafors från division sex till att bli ett topplag i division fyra under nuvarande svenske förbundskaptenen Lars Lagerbäcks ledning.

Efter sin aktiva karriär blev han under flera år tränare för både herr och damlaget i fotboll.

I 20 år var också Bengt Lif ledare och tränare och en drivande kraft inom Hällbo IF handboll och hundratals är de ungdomar som fick vara med och lära sig idrottens regler både på och utanför planen under hans ledning.

De timmar han lade ned på den idrott han älskade så mycket är oräkneliga och ovärderliga liksom hans starka sociala engagemang vid sidan av idrottsarenorna

Bengt Lif ställde krav, pushade och gav tröst – han var en riktigt stor idrottsledare.

Hans ideella arbete för idrotten belönades också 2007 då han fick utmärkelsen Årets Hanebobo.

Bengt Lif efterlämnar sig hustru och två döttrar.