Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Idol"-Mariette är ingen gröngöling

/
  • Mariette Hansson är bra på att dölja sin nervositet i

Sju deltagare återstår i "Idol".

Mariette Hansson är en av favoriterna.

- Stödet gör mig både pressad och självsäker, säger hon.

Annons

Mariette Hansson är en av favoriterna i "Idol", och juryn brukar lovorda både hennes röst och coola attityd.
Men helt cool är hon inte. Inför fredagsfinalerna samlas fjärilarna i magen på Halmstadstjejen med de karaktäristiska dreadsen.
- Jag är nog ganska bra på att dölja det. Men hade man synat mig hade man sett mina händer darra, jag lovar. Och lyssnar man riktigt noga kan man nog till och med höra det på rösten, säger hon.

Hansson är nervös är hon ingen gröngöling i sammanhanget. Redan 1999 var hon med i TV 4:s talangjakt "Sikta mot stjärnorna", och förra året släppte hon sitt debutalbum "In this skin" under artistnamnet MaryJet.
- Jag gick kanske in i tävlingen med ett litet försprång. Men nu håller alla en så himla hög nivå. Vi är så jämna att jag börjar bli riktigt orolig, ha ha.
Tidigare har hon inte haft en tanke på att söka till "Idol". Programmet var för kommersiellt för Mariette som ville göra musik på sina egna villkor. Men hon ändrade sig.
- Någonstans ville jag ge min egen karriär en skjuts, exponera mig. Och nu går de båda karriärerna hand i hand. Exponeringen man får i "Idol" går inte att köpa för pengar.


- Jag är absolut MaryJet. Men under den här tiden får jag köpa titeln "Idol"-Mariette. Jag hoppas att det ena kommer att glida in i det andra.


- Det viktigaste är att jag har fått gå in i det här som mig själv och att jag kommer ut likadan på andra sidan. Men det är klart - alla som är här nu vill ju vinna. Vinsten är väldigt, väldigt lockande.

Mer läsning

Annons