Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Idén spikad för Järnvägs

När Järnvägs öppnar dörrarna på nytt kommer de erbjuda vad krögarna anser att de gör bäst: Riktigt bra mat och underhållning.

– Det känns helt rätt. Vi är hundra på vår idé, säger Semra Kurt.

Tillsammans med kompanjonen Hayrattin Kurt har Järnvägs nya krögare bestämt vad de ska erbjuda när Järnvägs öppnar sina nyrenoverade lokaler. Men än så länge håller de konceptet hemligt. Ung som gammal ska dock kunna känna sig som hemma i byggnaden.

– Vi vill att folk ska ha roligt och kommer anpassa oss efter ålder, säger Semra Kurt som också driver Medelhavskällaren i Hudiksvall.

Det ska vara trevligt och behagligt för alla gäster enligt krögarna som kollade av sin idé med lokala vänner innan något bestämdes. De har även tagit till sig av kommentarer från läsare på Helahälsingland.se

– Det ska inte bara vara 18-års disco utan varierat. Vi vill locka folk som inte går ut så mycket till umgänge utanför hemmet, säger Semra Kurt och syftar på Ljusdalsbor i medelåldern.

Hon menar också att det inte behöver spelas hög musik för att ha roligt. Förra ägaren fick en del klagomål gällande musik som spelades på hög ljudnivå – något som störde vissa av de boende nära Järnvägs. Även i framtiden kommer liveband att uppträda men musikerna kommer hålla sig till den rekommenderade volymen.

– Jag växte upp i Ljusdal och minns ett aktivt lokalt uteliv vilket i dag tycks saknas. Men även om vi kollat vad folk vill ha kommer vi göra det vi tycker känns rätt och det vi är bra på. Riktigt bra mat till humana priser och underhållning, säger krögaren.

Just nu renoveras det gamla järnvägshotellet invändigt. Arbetet förväntas ta upp till två månader.