Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Idéer om Hälsingegårdsvägen

Varför inte ordna ett cykellopp efter Stora Hälsingegårdars väg. Det behövs också utbildning av guider, som kan berätta för besökare gårdarnas historia efter vägen. Det var ett par förslag som dök upp när föreningen Stora Hälsingegårdars väg bjöd in till idémöte häromkvällen i Långhed.

– Jag tycker mötet var förhoppningsfullt. Det är relativt många som vill vara med och utveckla vägen. Det var många bra idéer som presenterades. Deltagarna satt i olika grupper, bikupor, och diskuterade och skrev ner de olika förslagen, säger föreningens nye ordförande Gösta Englund.

Många av idéerna handlar om olika aktiviteter efter vägen

– Den allmänna insikten är att vägen finns där och ska utvecklas, säger Gösta Englund.

Under mötet kom det även fram att själva vägen nu behöver underhållas. Vägbeläggningen är dålig. Man vill att kommunen gör vad den kan för att påtala problemen.

Styrelsen för föreningen Stora Hälsingegårdars väg har möte den 22 september. Då kommer man att gå igenom de olika förslagen och bestämma vilka av idéerna föreningen ska satsa på.