Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Idéer för Postplan

Det går att få in två affärshus på Postplan i Ljusdal och ändå få plats med torg och parkeringsplatser. Karin Granér, 88-årig Ljusdalsbo, har nya idéer kring utveckling av centrum.

Tidigare i vinter berättade vi om Karin Granérs många idéer för att knyta samman centrum med Östernäs, Kyrksjön och kultur- och fritidsanläggningarna på Kyrksjönäset. Nu går hon vidare med Postplan även om hon hellre vill kalla den Tälleplan eller Tälletorget.

– I mitt förslag rivs inte trappan till Centrumhuset utan utökas i stället till exempelvis en uteservering med möjlighet till kulturaktiviteter och speakers corner. Under kan man ha torgstånd till uthyrning och cykelparkering, säger Karin Granér.

Karin Granér vill se två hus i vardera änden på nuvarande parkeringen på Postplan för att dessa ska rama in ett nytt och uppvärmt torg tillsammans med Centrumhuset och fastigheten med bland annat Hillboms och Reseshopen.

Den stora parkeringen flyttas i förslaget till torget mellan nuvarande parkering och före detta Posthuset. Där ska pluggstolpar för eldrivna bilar anläggas, anser Karin Granér. I förslaget blir den lilla parkeringsplatsen nära Maud och Margots kiosk kvar plus att hon har ritat in nya snedparkeringar vid Stationsgatan.