Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ideell förening bestulna på plankor i Trönö: "Man kan tappa lusten av sånt här"

Trönö fiskevårdsförening håller på att lägga nya landgångar runt Högtjärn för att öka tillgängligheten för alla som vill fiska. Föreningen körde i förra veckan dit 24 långa träplankor. När de kom tillbaka under måndagen var allt borta.

– Det är klart att man blir förbannad och besviken. Vi jobbar ideellt för allas trevnad och så blir det så här. Man kan tappa lusten av sånt här, säger Jan-Olov Westlund från Trönö fiskevårdsförening.

Tanken var att allt skulle vara klart till fiskepremiären den 18 juni.

– Det har blivit tradition att vi kör premiären helgen innan midsommar. Det brukar var populärt och vi ändrar inte på det, men nu kommer det inte vara lika fint som det kunde ha varit, säger Jan-Olov Westlund.

Läs också: Dikesstädning med fika i Trönö

Fiskevårdsföreningen har i olika omgångar jobbat med landgången runt Högtjärn. Den ska göra det smidigt att ta sig runt tjärnen utan riskera att bli blöt om fötterna. Plankorna hade lagrats i en depå, undanskymd från vägen, men trots detta har någon tagit dem.

– Man undrar till vems nytta man lägger ner allt arbete, säger Jan-Olov Westlund.

Men plankstölderna är inte det enda. Högtjärn är ett populärt fiskevatten med utplanterad regnbåge. Just nu råder det dock fiskeförbud i sjön. Trots detta har man hittat färska fiskrester intill vattnet, vilket tyder på att någon har varit där och tjuvfiskat.

Händelsen är polisanmäld.

Läs också: Gökotta vid Söderblomsgården

Läs också: Projekt Mamma i Trönödal

Läs också: Birgit håller traditionen vid liv