Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ida vill hjälpa barn som har det svårt

Alla barn ska ha någon att prata med och någon som bryr sig om. Därför vill Ida Bladin gärna utbilda sig till kurator eller något liknade i framtiden. I dag fyller Ida 18 år.

Ida bor i Stömne, Delsbo, och hon på sin fritid tycker hon om att inreda och styla.

Hon tycker om ljusa färger och gärna shabby chic-stilen. Inspirationen hämtar hon inte från tidningar eller tv-program, utan hon plockar allt från sin egen fantasi.

– Sen får jag se om det blir bra eller inte.

Men hon har aldrig övervägt att satsa på inredning som yrke, utan valde barn- och barn- och fritidsprogrammet på Slottegymnasiet i Ljusdal.

Hon trivs jättebra på skolan och tycker att det är väldigt utvecklande.

– Man får verkligen lära känna sig själv. Åtminstone upplever jag det så.

Ett vanligt gymnasieprogram har 14 eller 15 veckors praktik, men på barn och fritid har de 18 veckor totalt, och nu, direkt efter sportlovet, går Ida ut på en tre veckor lång praktik vid Smedjans förskola i Delsbo.

Andra året på barn- och fritidsprogrammet får eleverna välja om de vill gå fritid- eller pedagoginriktningen, och Ida valde pedagog.

I framtiden skulle hon gärna vilja arbeta med barn som har det svårt, något som hon kommit till insikt om under tiden på barn- och fritidsprogrammet.

– Alla barn ska ha någon som bryr sig om dem och någon de kan prata med om det är något som tynger dem. Därför funderar jag på om jag ska läsa vidare till kurator eller något sånt.